top of page

Judith och muppskolan

I projektet UNIQ finns det 8 ungdomar som hade en historia att berätta. Genom inspiration från metoden kollektivt skrivande blev arbetet med våra upplevelser en bok som nu är utgiven av förlaget Ekström & Garay.
Genom att du beställer boken från vår webbshop så hjälper du oss att stötta vårt arbete vidare med projektet UNIQ. Vi vill göra världen medvetna om vår förmåga att kunna bidra och vara en tillgång i samhället. Boken syftar också till att hjälpa andra som varit i liknade situationer och också som ett stöd för lärare och den kan användas i undervisning som ett redskap på många olika sätt.
Om du vill beställa större upplagor om mer än 20 böcker, ta kontakt med oss genom mejladressen: weareuniq70@gmail.com

Boken Judith och muppskolan: Text
sammansatt_bokrelease.jpg
Boken Judith och muppskolan: Bild
R6__4556-Redigerad.jpg
Boken Judith och muppskolan: Bild

Om boken

Att gå i skolan är väl okej, tycker Judith. Men ibland är det svårt att hänga med på lektionerna. Och vissa av hennes klasskamrater kan säga taskiga saker. En dag berättar mamma och pappa att Judith ska börja på en annan skola. En MUPPSKOLA! tänker Judith. Men snart upptäcker Judith att muppskolan kanske inte är så dum ändå…
Med färgstarka illustrationer av Jonn Clemente får läsaren följa Judith, en vanlig tjej vars tankar och upplevelser är baserade på åtta elevernas egna erfarenheter av övergången från grundskola till grundsärskola. Boken är författad av eleverna själva och berör ämnen som utanförskap, fördomar om olikheter, riktig vänskap och glädje. Judith och muppskolan är inte bara en viktig berättelse om elevers erfarenheter – utan också ett bevis på att vi tillsammans blir klokare.

Boken Judith och muppskolan: Om
bottom of page